Hoe werkt de Schumann-plaat?

De Schumann-plaat trilt in horizontale, verticale én diagonale richting tegelijk op dezelfde frequentie als die van de aarde[1]: 7,83 Hertz. Deze frequentie is van levensbelang voor de mens. Wij zíjn een stukje aarde, dus die frequentie is voor ons lichaamseigen. Wanneer je gaat liggen, zitten of staan op de Schumann-plaat, wordt je hele systeem teruggebracht naar deze frequentie, wat je gezondheid en welbevinden enorm bevordert.

Schumann-plaat-liggend

Concreet gebeurt er dit: je spieren ontspannen en je skelet wordt opgericht en geordend. Je ruggengraat komt weer in neutrale positie. Je lymfestroom wordt geactiveerd en door de ruimte die ontstaat tussen je wervels, kunnen de tussenwervelschijven zich vol “sponsen” met lymfevocht en zuurstof en prana. Via je zenuwbanen en meridianen wordt dit naar alle organen in je lichaam getransporteerd.

Zo wordt onder andere je stofwisseling gestimuleerd en raken al je organen beter doorbloed. Daarom werkt de Schumann-plaat heilzaam voor tal van fysieke aandoeningen. Maar de plaat heeft ook een positieve invloed op de emotionele, de mentale, de relationele en de spirituele gezondheid. Omdat de heling plaatsvindt op energetisch niveau, raakt deze namelijk alle 5 de lagen: fysiek, emotioneel, mentaal, relationeel en spiritueel. (Voor meer info, klik hier.)

[1]: Tussen het aardoppervlak en de ionosfeer bevindt zich een elektromagnetisch veld. Dit veld wordt opgewekt en in stand gehouden door elektrische ontladingen in de lucht (bliksem). De (staande) golven van dit veld trillen met een bepaalde frequentie: de Schumann-frequentie of Schumann-resonantie genoemd.